merel-in-duitsland.reismee.nl

Einschulung

Gisteren was een hele belangrijke dag in het leven van Marla. Marla is 6 jaar en dat betekend dat ze dit jaar voor het eerst naar school gaat. In Duitsland (of iig op de school van Marla) is dat een hele happening.

Bij het ontbijt lag er optafel een grote Schultüte, een soort uit de kluitengewassen patatzak, maar dan heel mooi versierd. Marla kreeg een rode, met paardenstickers erop en prinsesjes. Alle nieuwe 1. Klasse-kinderen kregen zo'n versierde Schultüte, daarin zitten dan kadootjes, nieuwe kleren, süßigkeiten, etc.

Aan het begin van de Einschulungkwamen al die kinderen met hun ouders, oom, tantes en opa's en oma's (en Au Pairs :p) naar de kerk (Marla zit namelijk op een school voor gelovigen). In de kerk hebben we Duitse kerkliedjes gezongen en werden de kinderen allemaal gezegend voor een goede schoolperiode. Natuurlijk hadden ook alle kinderen hun Schultüte mee om deze aan iedereen te kunnen laten zien en ook om te vergelijken. Ik heb heel veel verschillende thema'slangs zien komen: piraten, auto's, Pippi Langstrumpf, paarden, prinsessen, raketten en nog veeel meer. De een nog groter dan de ander!

Na het kerk bezoek ging iedereen richten de gymzaal van de nieuwe school, hier werden de nieuwe leerlingen voor gesteld aanalle juffen en hun mentor, een leerling uit de 2. Klasse. Waarnazowel de 1. als 2. Klassesamen naar hun klaslokaal gingen.Dat laatste vormde gister een klein probleempje: wanneer Marla naar voren werd geroepen om voorgesteld te worden aan haar mentor (haar Pater) durfde ze niet. Ze was natuurlijk hartstikke zenuwwachtig en de hele dag al nerveus, het is allemaal heel spannend zo'n eerte schooldag. En omdat Marla zich huilen vastklampte aan aan moeder, moets Melanie ook mee naar het klaslokaal.

Na een uurtje echt les te hebben gehad, kwam Marla gelukkig gewoon weer lachend het lokaal uit! :)

Reacties

Reacties

Rob

Kan me best voorstellen, dat zo iets spanning oproept. Er wordt van te voren al een enorme druk opgebouwd. Natuurlijk kijken ze er dan naar uit. Maar dan moet je er ook echt naar de klas, en dat is eng.
Best wel dapper dat het daarna goed gaat.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active